Duurzaamheid en milieu

Fruit voor de toekomst

Duurzaamheid en milieu

Lokale producten + Verpakkingen

Wij bieden zoveel mogelijk lokale producten aan van onze vaste lokale telers. Hierdoor hoeft ons fruit minder kilometers af te leggen tot aan de fruitbox en is dus goed voor mens en milieu!

Doordat we gebruik maken van houten fruitkisten kunnen we deze steeds opnieuw hergebruiken. Na het omwisselen van de fruitkist wordt deze gecontroleerd op stevigheid en bij een eventueel gebrek weer gerepareerd. Zo gaan onze kisten jarenlang mee!

Eerlijke producten + Geen verspilling!

Onze telers en leveranciers beschikken allen over een GRASP certificaat wat bedoeld is om de sociale elementen van de productie van groente en fruit, zoals goede arbeidsomstandigheden en goed werkgeverschap te waarborgen.

 

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit het oerwoud gebied. Onze bananen hebben deze certificering.

 

Al het fruit dat niet door onze kwaliteitscontrole komt wordt niet zomaar weggegooid! Beschadigd of overrijp fruit wordt altijd geschonken aan kinderboerderij “de Dierenploeg” in Zevenbergen. Hierdoor maken we vele dieren blij!

Duurzaam geteelde producten

Ons fruit wordt zo veel mogelijk op een milieu bewuste manier geteeld, hiervoor hebben de telers de benodigde Planet Proof certificering gekregen. Dit is een milieu keurmerk om de productie keten van onder andere fruit te verduurzamen.

Daarnaast hebben de telers een Global G.A.P. certificering. Dit houdt in dat de telers voldoen aan de Nederlandse normen en eisen op het gebied van gewas- en bemestingsmiddelen.